L’obsessió ferroviària d’Alacant amb Madrid

[publicat en Informacion.es]

Des d’Alacant es pot anar amb tren bàsicament en tres direccions. Cap a l’oest tenim la línia a Madrid. Cap al nord, seguint la mar mediterrània, la línia a València, Barcelona i França. Finalment, cap al sud, es pot anar a Múrcia passant per Elx. Cal dir d’aquesta última línia que, a diferència de les altres, no està electrificada i hi ha trams on la línia és única i per tant no permet la circulació simultània en ambdós sentits.

Veiem ara com de ràpid és el tren a cadascuna d’aquestes destinacions:

  • A Madrid la distància és de 422km i el tren més ràpid triga 3 hores i 9 minuts, és a dir, la velocitat mitjana és de 134km/h.
  • A València, 166km en 1h28m, 114km/h.
  • A Barcelona, 515km en 4h47m, 108km/h.
  • A Múrcia, 75km en 1h4m, 71km/h.

En resum, el tren a Madrid és el més ràpid, és un 18% més ràpid que el tren a València, un 24% més ràpid que a Barcelona i un 89% més ràpid que a Múrcia.

A la vista d’aquestes dades, si es fera una inversió ferroviària, quina hauria de ser la prioritat? El meu sentit comú em diria que primerament hauríem d’actualitzar la via a Múrcia, electrificant-la i desdoblant-la. La segona seria millorar la via a València i Barcelona per apropar els temps de viatge als de la línia a Madrid.

I què és el que s’està fent? Doncs res d’això, s’està construint un nou traçat d’alta velocitat a la ciutat amb la qual ja tenim la connexió més ràpida: Madrid. Aquesta nova línia permetrà arribar a Madrid en 2h30m, a 169km/h, reduint el temps de viatge en un 26%. És a dir, la nova connexió a Madrid serà vora un 50% més ràpida que a València (48%) i a Barcelona (56%) i un 138% més ràpida que a Múrcia. No es desenraonat concloure doncs que tenim una obsessió ferroviària amb Madrid?

Leave a Reply