Proposta d’il·legalització del govern espanyol

Fa pocs anys els dos principals partits polítics d’Espanya, PSOE i PP, es van posar d’acord per elaborar una nova llei, anomenada “llei de partits polítics” amb l’objectiu d’il·legalitzar el partit d’esquerra abertzale Batasuna ja que, segons ells, eren còmplices del terrorisme d’ETA. La tesi més repetida va ser que un partit democràtic ha de condemnar el terrorisme. Com que Batasuna, ‘lamentava profundament’ en comptes de condemnar els atacs terroristes d’ETA, va ser il·legalitzada amb aquesta llei.

Bé, hui m’entere que l’exèrcit d’Israel ha bombardejat una platja de la franja de Gaza que era plena de palestins. Quinze persones han mort i unes quaranta han sigut ferides. No és aquest un acte terrorista? Un estat que envia el seu exèrcit a massacrar civils pot rebre un altre nom que el d’estat terrorista? Doncs bé, el govern espanyol s’ha limitat a “lamentar profundament la mort de civils innocents”. Així que, en virtut de la llei de partits la qual està en vigor en Espanya i dels motius que portaren a il·legalitzar a Batasuna – lamentar en comptes de condemnar els atentats terroristes – propose la il·legalització del govern espanyol.

M’agradaria deixar unes preguntes en l’aire respecte a Israel. Per què un país (Israel) pot incomplir totes les resolucions de la ONU que vulga i no passa res i un altre (Iraq) incompleix una i és envaït? Per què un estat d’orient mitjà (Israel) pot tindre armament nuclear i ningú no diu res i un altre (Iran) vol usar l’energia nuclear amb fins civils i els països occidentals posen el crit en el cel?

2 Responses to “Proposta d’il·legalització del govern espanyol”

 1. Lot Says:

  Tens tota la rao.

  Pero… hi ha alguna forma de il·legalitzar (encara que siga tan sols mediaticament) el govern espanyol?

  Estaria molt bé que algú de nosaltres agera triat el dret en compte de la informatica.

  Pero clar, si agerem triat el dret pot ser que ara no ens preocuparien estes coses.

  En cualsevol cas, bona reflexio.

 2. Carme Says:

  ui, no!

  la llei de partits es va aprovar per poder il·legalitzar per terrorisme a col·lectius que no maten, ni torturen, ni amenacen… per a il·legalitzar els governs espanyols que hem estat tenint podem fer servir les lleis de sempre, les prohibeixen matar, torturar i amenaçar. em sap greu, però la vida, i els governs, són així.

  http://web.amnesty.org/report2006/esp-summary-esl
  http://www.nodo50.org/tortura/informes/onu/InformeRelatorONU-Marzo2004.htm
  http://www.elmundo.es/elmundo/2006/01/06/espana/1136570580.html
  http://www.avui.cat/avui/diari/04/nov/03/sec/politica.pdf
  etc

Leave a Reply