La nova llei de l’ensenyament

En la meua opinió, aquesta llei tindrà una repercusió greu en el futur del nostre país. Pense que l’objectiu és canviar l’educació per apropar-la més al mercat de treball. En compte d’avançar cap a una educació que forme el nostre jovent d’una manera integral, anem cap a una educació que els prepararà amb un únic objectiu: que siguen tan productius com siga possible en els seus futurs llocs de treball.

Ens acostem al sistema educatiu dels Estats Units, caracteritzat per formar engranatges precissos i sense perill d’eixir-se de la seua possició. És dir, es formen persones amb uns coneixements tècnics molt grans sobre un àrea molt petita i ben definida, aquella a la qual es dedicaran laboralment. Però, no reben una formació que els permeta esser persones crítiques; no assoleixen coneixements d’Història mès enllà de la del seu país, ni de Geografia, ni per supost de matèries tan interessants per a una formació integral com ara la Filosofia.

En resum, veig negre el nostre futur. Si la gent jove d’ara, que ha tingut una educació en la qual matèries com Ètica o Filosofia eren obligatories, i que ha crescut veient programes com La Bola de Cristal pareix de vegades adormida i passota, com seran les noves generacions amb una educació tan dolenta i veient Reality Shows?

Leave a Reply